Kunstner i februar – Petter L Nøstdal

Petter Ludvig Nøstdal er født i Oslo og bosatt på Lillestrøm, likevel er Danmark er hans hjemland i kunsten.

Petter, som er ingeniør og kunstner, jobber i grenselandet mellom kunnskap og følelser rundt komposisjon og farge, mellom struktur og tilfeldighet,
mellom det beviste og det underbeviste og mellom det abstrakte og det figurative. Og dermed kan en også se at uttrykket påvirkes av hverdagen, med sine sorger og gleder.
Fargevalgene i det abstrakte blir styrt av både humør, følelser og inspirasjon, og ligger i spennet mellom det mørke/dystre, det lyse/positive og det fargerike/sprudlende.

I mange bilder innehar treet en sentral rolle, og disse har siden 2013 vært han «varemerke».
Treet symboliserer naturens eller livets utvikling og vekst, det naturlige og miljømessige, samt det fruktbare og varige. Det gir oss mennesker beskyttelse mot vind og sol, gjennom le og skygge. Men det gir oss også frukter, materialer, varme og energi. Treet er livet!

Men også bygninger og ulike former/volumer har funnet veien inn i bildene.

Petter maler de fleste bildene i akryl på lerret, men har også laget bilder i teknikker som koldnål, etsning, litografi, tresnitt, lino, collagrafi, foto, monoprint og i ulike digitalt teknikker.

Bildene til Petter har det siste tiåret deltatt på utallige utstillinger i Norge og Danmark, men også i Frankrike, Spania, Portugal, Italia, Dubai, Brasil og Filippinene.

Utstilling 1. – 25. februar.

Velkommen til oss!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s