Kunstner i desember – Bente Kystad Syr

Bente er født i 1966 i Asker og bor nå i Ski og Berlevåg. Hun begynte sin kunstneriske karriere som aktmodell på en gård i Bærum for ca 25 år, siden og oppdaget der hvor fantastisk det er å male med akryl.
I 2004 startet hun å male for alvor, og er utdannet billedkunstner fra Nydalen kunstskole, grafisk designer og it-kandidat. Hun har deltatt på flere juryerte utstillinger i inn- og utland og har avholdt en rekke separatutstillinger. I tillegg er hun innkjøpt av både kommunale og private bedrifter i inn- og utland.

Som Bente selv sier det:
«Jeg maler fordi jeg må. Bildene mine er fargesterke og -glade. Fargene kommer først, deretter kommer motivene litt heseblesende etter. De er ofte blandingsfabel med en enkel strek.
Jeg ønsker å berøre deg på en underfundig god måte. Gjerne med et smil. Inspirasjonen henter jeg fra landskapet rundt meg, enten det er i skogene i Ski eller i havgapet i Berlevåg.
Farger, lukt, stemning og vær, motivene blir gjerne enkle, barnslige, figurative.
Jeg blander pastell, blekk, collage og andre materialer inn sammen med akryl. Når jeg ikke maler forsker jeg på glassfusing, rekved, betong og smykker.»

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s